Kik

COVID-19 protocol

Huidige COVID-19 richtlijnen 17-11-2021

 

Op dit moment lopen overal de besmettingen op in Nederland zoals u weet. Sinds begin van deze week gelden daarom de volgende regels op alle scholen van OOadA en dus ook op De Scholekster:

  • Geen ouders in de school om kinderen te brengen of te halen. Met uitzondering van ouders van kinderen in de onderbouw die net op school zijn tot maximaal één maand na de eerste schooldag.
  • Leesouders mogen blijven komen. Wel bij het lopen door de school een mondkapje dragen.
  • Op afspraak kunnen ouders indien nodig, in school komen voor een oudergesprek.
  • Bij een positieve besmetting in het gezin blijft/blijven de kinderen in quarantaine en kunnen dus niet naar school.
  • Bij drie of meer besmettingen in één klas gaat de hele klas in quarantaine. Vijf dagen na het laatste contact en met een negatieve testuitslag mogen de kinderen weer naar school.

We rekenen op uw medewerking om het aantal besmettingen op De Scholekster zo laag mogelijk te houden om te voorkomen dat er hele klassen thuis komen te zitten. 

Voor het basisonderwijs is het protocol COVID-19 aangepast.

Er zijn geen grote wijzigingen.

De hygienemaatregelen blijven onverminderd van kracht zoals regelmatig handen wassen en goed ventileren. 

Eén regel is wel anders. Kinderen van 0-12 jaar kunnen gewoon naar school als ze verkouden zijn en een beetje hoesten. Bij koorts van een huisgenoot hoeven ze niet meer thuis te blijven. Tenzij de huisgenoot positief getest is op COVID-19. 

We vertrouwen erop dat u de COVID-19-regels goed naleeft zodat we kans om met hele klassen in quarantaine te moeten zo klein mogelijk houden. 

 

Boom

 

Tree