Laatste nieuws

25 oktober 2020

Na de vakantie

 

Het zal u niet ontgaan zijn dat er in de vakantie strengere maatregelen zijn afgekondigd door de overheid in verband met de toenemende besmettingen met Covid-19. Er is gezegd dat er voor de scholen verder niets veranderd. Wel heeft OOadA besloten om voor al haar scholen en bestuurskantoor de maatregelen aan te scherpen om te voorkomen dat de besmettingen verder toenemen. Deze maatregelen gelden tenminste voor de komende drie weken.


Dat betekent voor u concreet de volgende aanpassingen:

  • Geen ouderhulp meer toegestaan in de school. Dus ook geen leesouders. Voor ouders, die bij wijze van uitzondering, toch in de school moeten zijn geldt de verplichting van een triage en een mondkapje. 
  • Alle externen die de school in moeten, hebben de verplichting van een triage en een mondkapje.
  • Geen excursies en met openbaar vervoer met de kinderen. Met uitzondering van de laatste twee schooltuinlessen. 
  • Gesprekken en vergaderingen worden online uitgevoerd. Indien noodzakelijk mogen er maximaal vier personen in een ruimte. 
  • Traktaties alleen van in de winkel voorverpakte etenswaren.


Het brengen en halen van de kinderen blijft verder hetzelfde. Het goede nieuws is wel dat de kinderen nu ook weer hun fiets bij de school kunnen parkeren. De fietsenrekken zijn teruggeplaatst en weer toegankelijk. Na nog wat nieuwe tegenslagen is de verbouwing op een haar na voltooid. De ramen zijn nu ook voorzien van zonwering. We zullen proberen u op korte termijn toch een goed, digitaal, beeld te geven van het nieuwe uiterlijk van de school. Voorlopig zult u het even moeten doen met de verhalen van de kinderen. 

Bij afwezigheid wegens ziekte of ziekte/besmetting in de familie graag afmelden op de reguliere wijze via Nathalie of de website.