Laatste nieuws

20 november 2020

Nieuws 20-11-20

 

1. COVID-19 maatregelen
2. Sinterklaas
3. De verbouwing


1. COVID-19 maatregelen

 


Afgelopen dinsdag was er weer een persconferentie over de maatregelen met betrekking tot  COVID-19. Zoals verwacht zal er op de korte termijn geen grote versoepeling plaatsvinden. Dat betekent ook dat we voorlopig nog geen ouders in de school kunnen toelaten. Wij zijn heel blij dat u nog steeds het begrip kunt opbrengen voor deze regels en dat u zich daar zo goed mogelijk aan houdt. Zo houden we het risico op besmetting zo klein mogelijk. 
De kinderen doen het heel goed. Ze zijn helemaal gewend aan het zelfstandig naar binnen lopen en op een enkele uitzondering na gaat het afscheid nemen gelukkig heel soepel. 
Wij realiseren ons dat het voor ouders een moeilijke periode is. Het is wat lastiger om even een leerkracht aan te spreken en met je kind in de klas te kijken. Op klasbord worden er wel zoveel mogelijk beelden gedeeld van de dagelijkse gang van zaken zodat u een beetje kunt meekijken. Als u vragen heeft dan kunt u gerust een mailbericht sturen naar de leerkracht(en) van uw kind. 

2. Sinterklaas

 


Door bovenstaande maatregelen moet uiteraard óók Sint zich een béétje aanpassen.

Sinterklaas schijnt zoveel mogelijk thuis te werken tegenwoordig maar hij gaat er alles aan doen om wel onze school én alle klassen te bezoeken op vrijdag 4 december. 

De onderbouwers krijgen een cadeau, de middenbouwers mogen zelf een cadeau uitkiezen en de bovenbouwers maken allemaal een surprise en een gedicht voor een klasgenoot.

Natuurlijk is er ook wat lekkers te eten en worden er spelletjes gedaan.


Let op!

Er is op vrijdag 4 december maar een "halve" dag school.

De eerste groep komt om 12.50 uur naar buiten, de tweede groep en de bovenbouwkinderen komen om 13:00 uur naar beneden. 

3. De verbouwing

 


Die is nu echt wel af. De laatste werkzaamheden zijn vorige week nog uitgevoerd. Onder andere de zonwering en het laatste werk in de teamruimte. Vandaag hebben wij met de kinderen in ieder geval de verbouwing afgesloten. Het is heel mooi geworden en we hopen nu dat er heel lang geen verbouwingen meer nodig zijn.  

Houd vooral ook de Website De Scholekster in de gaten voor allerlei belangrijke informatie van de school en Klasbord voor de informatie van de klas.