Kik

Ouder- en kindteam

De TIP-krant

 

 

Heb je vragen over de opvoeding of het opgroeien van je kind? Of heb je zorgen over de situatie thuis of op school? In Amsterdam is aan iedere school een Ouder- en Kindteam verbonden. Hier kan je altijd terecht, bijvoorbeeld bij de ouder- en kindadviseur die op vaste momenten aanwezig is. De professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school, afspreken kan op school, in de wijk of thuis.

 

Voor vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind ben je welkom bij de jeugdverpleegkundige

 

Sophie van Putten
Jeugdverpleegkundige 0-12 jaar
Jeugdgezondheidszorg
Amsterdam

GGD Amsterdam

T 020 555 5961
M 06 2260 8471
svputten@ggd.amsterdam.nl

  

Gezondheidsonderzoeken op school

Ieder jaar worden alle vijf- en tienjarige kinderen uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek. De onderzoeken worden uitgevoerd door de Jeugdgezondheidszorg van de GGD, onderdeel van de Ouder- en Kindteams Amsterdam. Ouders krijgen een uitnodiging met vragenlijst die zij vooraf invullen en krijgen tips en informatie op maat. Van alle kinderen worden lengte en gewicht gemeten, van de vijfjarigen testen wij ook de ogen  en gehoor. Meedoen is vrijwillig.

 

Altijd welkom

Je kan ook langsgaan bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Lees meer op oktamsterdam.nl. Hier kan je ook (anoniem) chatten, het adres opzoeken van het team in jouw wijk en de gegevens van de ouder- en kindadviseur op schoolJe bent welkom!