Laatste nieuws

18 januari 2021

Nog niet naar school....


Inmiddels zijn we al twee weken verder in het nieuwe jaar.

Hopelijk heeft u de afgelopen weken enigszins het thuisonderwijs en eigen werk kunnen combineren. De leerkrachten zagen in ieder geval veel hardwerkende kinderen met ouders die zeker de moed nog niet hebben opgegeven gelukkig. 

Het zal zeker niet meevallen en u verdient dan ook zeker een groot compliment.

Voor de leerkrachten was en blijft het ook nog zoeken naar de beste combinatie van online onderwijs en het begeleiden van de kinderen in de noodopvang en groep 8.

Het was heel fijn om vanaf uw kant in ieder geval heel veel steun en begrip te krijgen tot nu toe. 

 

Helaas zal de thuisonderwijssituatie voorlopig nog niet veranderen. Eerst kwam het bericht dat de sluiting van de scholen in ieder geval nog tot 25 januari ging duren. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat het vrij zeker is dat de sluiting van de scholen tenminste tot 8 februari gaat duren. We zullen de huidige aanpak dus nog wel even vol moeten houden. Dat heeft de volgende consequenties:

 

  • Noodopvang zal op de huidige manier gecontinueerd worden.
  • De extra opvang op school voor groep 8 zal na afloop van de toetsen stoppen en zij gaan weer over op thuisonderwijs.
  • De termijn voor de kernprocedure waarin het advies voor de groep 8-kinderen moet worden gegeven voor de doorstroming naar het Voortgezet onderwijs, was al met een week verlengd. Wat de invloed gaat zijn van de langere sluiting van de scholen is nog niet bekend. Groep 8 wordt hier later over geïnformeerd.
  • Het thuisonderwijs wordt voortgezet met waar mogelijk verbetering.
  • De studieweek die gepland stond na de voorjaarsvakantie gaat in ieder geval niet door.
  • Over de toetsen voor groep 3 tot en met 7 zal pas op een later moment een gemeenschappelijk besluit genomen worden zodra we weten wanneer de scholen weer geopend zijn voor alle kinderen.

Ik hoop dat u samen met ons de komende twee weken de begeleiding van uw kinderen weer zo goed mogelijk zal kunnen doen. Mocht u vragen hebben over het thuisonderwijs dan kunt u natuurlijk terecht bij de leerkracht(en) van uw kind. Voor andere vragen kunt u mailen naar

 

directie@descholekster.nl