Laatste nieuws

16 april 2020

Update Corona

 

Beste ouders/verzorgers,


Na mooie paasdagen hebben we er alweer een week opzitten.

We hopen dat iedereen min of meer een ritme heeft gevonden om de dagen door te komen? Wij zijn tevreden over hoe het gaat met het afstandsonderwijs en horen van ouders ook positieve berichten terug, bedankt daarvoor!

Het is hard werken en dan is het fijn om die waardering terug te krijgen.


Sinds vorige week gaat er iedere dag een leerkracht van de Scholekster naar de Dongeschool waar noodopvang wordt verzorgd voor kinderen met ouders in vitale beroepen.

Verder hebben we met een groep enthousiaste vrijwilligers het buddy-lezen opgezet voor kinderen die wat extra leesondersteuning nodig hebben.

Ook ontvingen jullie al een brief over de vervroegde verbouwing in de school.

Er gebeurt dus van alles achter de schermen!
We kijken met spanning uit naar dinsdag 21 april as.

Wat zal er besloten worden?

Enerzijds hopen we heel erg dat we weer aan de slag mogen want we missen de kinderen! Anderzijds roept een opening ook veel vragen op: 1,5 meter afstand houden in een school kan dat eigenlijk wel? Hoe lang en hoe vaak gaan we open en hoe ziet het aanbod er dan uit? Hoe zit het met leerkrachten, ouders en kinderen uit risicogroepen? We hebben het er nu al met elkaar over, maar kunnen pas in actie komen na 21 april as.

U zult begrijpen dat het een flinke klus zal zijn. We proberen u zo snel mogelijk te informeren over wat een eventuele opening van de school betekent voor de kinderen en ouders van de Scholekster.


Wat in ieder geval al zeker is, is dat de leerlingvrije week voor alle OOadA-scholen in juni komt te vervallen. Als we weer opengaan, hebben we deze tijd hard nodig voor het geven van onderwijs en het inhalen van eventueel gemiste stof.


Tot zover de ontwikkelingen. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wens u vast een mooi en zonnig weekend toe.

 

Met vriendelijke groet,
Namens het team van De Scholekster
Stefanie Lammers
Waarnemend directeur