Laatste nieuws

11 mei 2020

Weer naar school!

 

Vandaag gaan de deuren voor onze leerlingen weer open en beginnen we met een halve school.

Wel al met een deels opgeknapte school want de lokalen van MBA en MBB en van DONS en Dikkie Dik en de gangen zijn de afgelopen vier weken verbouwd.

Na de zomervakantie zullen alle lokalen er zo mooi uitzien. 

 

Wij hebben heel veel zin om de kinderen weer te zien.

Het zal natuurlijk niet gaan zoals voor de sluiting. Het betekent nog veel improviseren maar met veel goede moed en uw medewerking zal het zeker goedkomen


De kinderen gaan om de dag naar school maar wel met hun eigen klas. Dit is gedaan omdat we dan wel zoveel mogelijk de eigen leerkracht voor de klas hebben staan en de kinderen hun klasgenoten ook weer zien. Waar kinderen van een gezin niet samen naar school hebben we dat in overleg kunnen oplossen. 

 

Om op een veilige manier weer naar school te gaan is het noodzakelijk dat alle ouders en kinderen zich aan een aantal afspraken gaan houden. We gaan werken volgens de richtlijnen van het RIVM en we hebben een aantal schoolspecifieke afspraken. 

Regels voor het brengen en halen

  • Bij verkoudheid/hoesten/niezen/koorts kan het kind niet komen. Als er iemand in het gezin koorts heeft kan het kind niet komen. Er moet iemand bereikbaar zijn om het kind direct op te halen als het ziekteverschijnselen krijgt op school.

  • Kinderen wassen hun handen voor ze naar school komen en bij binnenkomst. Gedurende de dag volgens de richtlijnen in school. Er zijn papieren handdoekjes en extra zeep en desinfecterende gel en doekjes in iedere klas. 

  • Ouders kunnen niet in de school komen. 

  • De kinderen nemen hun geleende chromebook (opgeladen) met lader mee naar school en ook weer mee terug naar huis voor het thuisonderwijs op de dagen dat ze thuis zijn.

  • Brengen en halen gaat in twee tijdvakken op alfabetische volgorde.