Laatste nieuws

05 januari 2022

Weer naar school in 2022

Richtlijnen

 

  • Leerlingen en medewerkers met coronaklachten moeten thuisblijven en zich (laten) testen, dat mag met een zelftest. (die zijn nog steeds beschikbaar op school)
  • Leerlingen komen zoveel mogelijk zelf naar school. Ouders blijven buiten de school.
  • Voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 geldt het advies om een mondkapje te dragen in de gang, voor volwassenen is dat verplicht.
  • Voor leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 en al het onderwijspersoneel, gevaccineerd of ongevaccineerd,geldt het advies: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en doen een PCR test in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leraar naar school.

Daarnaast gelden in de scholen nog steeds de basismaatregelen: 1,5 meter afstand tussen volwassenen. regelmatig handen wassen, goed ventileren.

 

Houd er rekening mee dat ook de komende tijd nog groepen online onderwijs krijgen of naar huis worden gestuurd bij uitval van leerkrachten of een hoog aantal besmettingen in de groep. 

 

 

 

Op vakantie geweest?

Verschillende kinderen hebben waarschijnlijk de extra lange kerstvakantie benut om familie in het buitenland te bezoeken of zijn op vakantie geweest. Mogelijk moet het kind dan in quarantaine. Daarom nog even de link naar de meest actuele informatie daarover. 

 

Houd je aan de quarantaineregels die gelden voor het land van waaruit je naar Nederland reist. Check hier welke regels voor welk land gelden https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/nl/bestemming