Laatste nieuws

11 februari 2021

De eerste week

Het winterse weer had helaas voor enige vertraging gezorgd maar we zien nu toch al het einde van de eerste week naderen waarin we helemaal open zijn. Het is tijd voor een korte eerste evaluatie. Ook zal ik kort nog wat informatie herhalen en verduidelijken aangezien mijn vorige mail heel lang was waardoor u mogelijk wat heeft gemist. Ook is er na mijn vorige mail nog een verandering geweest in het beleid wanneer een kind niet naar school mag vanwege klachten die passen bij COVID-19.

Zie de foto van een beslisboom van het RIVM aan de hand waarvan het bepaald kan worden. 


De eerste week
Eerste evaluatie

 

Allereerst wil ik melden dat het heel fijn is dat alle kinderen weer op school zijn. De sfeer is goed, de kinderen zijn ontspannen ondanks het feit dat het niet helemaal gaat zoals ze gewend zijn. Het brengen van de kinderen loopt heel goed. De kinderen gaan net als voor de lockdown heel rustig en zelfstandig de school in. Mede dankzij uw vertrouwen in ons en uw begrip en medewerking is de start geruisloos verlopen. Ook zijn er meteen een aantal nieuwe kleuters gestart met wennen. We kunnen dat gelukkig doen onder begeleiding van één van de ouders zodat deze kinderen ook een rustige start kunnen maken op school.

 

Het ophalen van de kinderen is nog wel een uitdaging. Omdat DONS alleen de kinderen opvangt van ouders met cruciale beroepen, is het veel drukker aan het eind van de dag. We hadden dat natuurlijk wel voorzien, maar in de praktijk blijkt het iets lastiger om de kinderen echt op tijd naar buiten te krijgen. We gaan wat strakker op de tijden toezien zodat:

 

de groep A t/m L om 14:50 uur (woensdag 12:35 uur) beneden is en de

tweede groep M t/m Z en bovenbouw pas om 15:00 uur (woensdag om 12:45 uur) naar beneden/buiten gaat.

 

Belangrijke informatie over brengen en halen:

 

Kom niet te vroeg.

Bent u wel vroeg, wacht dan liever ergens in de buurt waar meer ruimte is.

Zit uw kind in de tweede groep, kom dan liever even na 15:00 uur/12:45 uur dan eerder.

Kom uw kind(eren) in uw eentje brengen en halen.

Heeft uw kind of iemand anders in het gezin klachten die passen bij COVID-19 check dan de bijgevoegde beslisboom of u uw kind mag brengen naar school.

Bij twijfel mailen naar directie@descholekster.nl

 

Vakantie

 

Over een week is het alweer voorjaarsvakantie. Zoals ik in mijn mail van 19 januari heb aangegeven is de tweede week komen te vervallen.

De vakantie is van 20 t/m 28 februari en op maandag 1 maart gaat de school dan weer open voor alle kinderen. 

 

De kleuters zijn weer net als voor de lockdown om de week vrij op woensdag. Gisteren waren ze vrij en op woensdag 17 februari en 3 maart hebben ze wel school. Op de website van de school in de agenda staan deze data ook aangegeven.

https://www.descholekster.nl